Banking Supervision
Magyar
Other languages1 +
Menu
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Magyar Kulturális Napok az Európai Központi Bankban 2005

2005. augusztus 11.

Az Európai Központi Bank Kulturális Napjainak keretében idén Magyarországot mutatják be a nagyközönségnek. A Magyar Nemzeti Bankkal közösen szervezett rendezvénysorozatra 2005. november 2. és 28. között kerül sor Jean-Claude Trichet-nek, az Európai Központi Bank elnökének, és Járai Zsigmondnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének védnöksége alatt.

A program felolvasó estek, hangversenyek, táncelőadások, filmek, fotókiállítás, divatbemutató és gyermekműsorok segítségével ad ízelítőt Frankfurt városának Magyarország gazdag és sokrétű kultúrájából.

Néhány különlegesség a program kínálatából:

  • A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitóhangversenye Bartók, Dohnányi és Kodály műveiből, Hamar Zsolt vezényletével és Kelemen Barnabás hegedűművész közreműködésével.
  • Gálaműsor a Budapesti Operettszínház énekeseinek közreműködésével.
  • A Szegedi Kortárs Balett műsora.
  • A Danubia Szimfonikus Zenekar záróhangversenye Liszt, Kabalevszkij és Bartók műveiből, Héja Domonkos vezényletével és Pusker Júlia hegedűművész közreműködésével.

Az EKB Kulturális Napok célja, hogy Frankfurt és a Rajna–Majna-vidék lakóit megismertesse az Európai Unió országainak kulturális hagyományaival.

A rendezvénysorozattal kapcsolatos további információ e-mailben a cultural-days@ecb.int címen, telefonon pedig a Kulturális Napok +49 69 1344 5555 számú forróvonalán kérhető (hétfőtől péntekig de. 10-től du. 5-ig).

Médiakapcsolatok