LEHDISTÖTIEDOTE

Rahapoliittisia päätöksiä

13.9.2001

EKP:n neuvosto esittää syvän osanottonsa Yhdysvaltoihin kohdistuneiden ennennäkemättömien ja järkyttävien terrori-iskujen johdosta. Neuvosto haluaa välittää surunvalittelunsa kaikille niille, jotka ovat joutuneet kärsimään näiden hirvittävien tekojen vuoksi. Tiistain terroriteot eivät heikennä Yhdysvaltain talouden vahvoja perustekijöitä ja palautumiskykyä.

Tämänpäiväisessä kokouksessaan EKP:n neuvosto päätti, että perusrahoitusoperaatioiden korkotarjousten alaraja eli minimitarjouskorko on edelleen 4,25 %, maksuvalmiusluoton korko 5,25 % ja talletuskorko 3,25 %.

EKP:n neuvosto seuraa tarkasti maailmantalouden ja Yhdysvaltain talouden kehitystä.

EKP:n neuvosto vahvistaa eilisen ilmoituksensa, että eurojärjestelmä on valmis tukemaan markkinoita, jotta ne voisivat toimia normaalisti. Eurojärjestelmä onkin eilen ja tänään toteuttanut likviditeettiä lisääviä hienosäätöoperaatioita. Vaikka markkinatilanteen odotetaan pysyvän tavanomaisena tulevana ajanjaksona, eurojärjestelmä seuraa edelleen rahoitusmarkkinoiden kehitystä tarkasti ja ryhtyy tarvittaessa tilanteen edellyttämiin toimiin. Eurojärjestelmä toimii yhteistyössä Yhdysvaltain keskuspankin ja maailman muiden merkittävien keskuspankkien kanssa.

Yhteyshenkilöt