EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32009O0021

Den Europæiske Centralbanks retningslinje af 17. september 2009 om ændring af retningslinje ECB/2007/2 om TARGET2 (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system) (ECB/2009/21)

OJ L 260, 3.10.2009, p. 31–39 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2012; ophævet ved 32012O0027

ELI: http://data.europa.eu/eli/guideline/2009/734/oj

3.10.2009   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 260/31


DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE

af 17. september 2009

om ændring af retningslinje ECB/2007/2 om TARGET2 (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system)

(ECB/2009/21)

(2009/734/EF)

STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 105, stk. 2, første og fjerde led,

under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, særlig artikel 3.1, 17, 18 og 22, og,

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank har vedtaget retningslinje ECB/2007/2 af 26. april 2007 om TARGET2 (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer) (1) som regulerer TARGET2-systemet, der er karakteriseret ved en fælles platform (Single Shared Platform (SSP)).

(2)

Der er behov for at ændre retningslinje ECB/2007/2: a) i betragtning af den nye version af SSP; b) for at præcisere de særlige principper for overvågning af placering, som enheder, der tilbyder tjenester i euro skal overholde; c) for at indføre en undtagelse i forbindelse med bilaterale ordninger med tilsluttede afviklingssystemer, som åbner konti i betalingsmodulet (Payment Module (PM)) og ikke kan være genstand for realisation af pant eller modregning af fordringer; d) for at afspejle en række andre tekniske og sproglige forbedringer og tydeliggørelser; og e) for at fjerne bestemmelser om overgang til TARGET2, som ikke længere finder anvendelse —

VEDTAGET FØLGENDE RETNINGSLINJE:

Artikel 1

Retningslinje ECB/2007/2 ændres således:

1)

I artikel 2 ændres definitionen af »afviklingssystem« som følger:

»—

»afviklingssystem« et system som ledes af en enhed med hjemsted i EØS, og som er undergivet tilsyn og/eller overvågning af en kompetent myndighed, og som overholder overvågningskravene til placering af infrastrukturer, der tilbyder tjenester i euro, som til enhver tid ændret og offentliggjort på ECB’s websted (2), i hvilket betalinger og/eller finansielle instrumenter udveksles og/eller cleares samtidig med, at de heraf afledte pengeforpligtelser afvikles i TARGET2 i overensstemmelse med denne retningslinje og en bilateral ordning mellem afviklingssystemet og den relevante centralbank i Eurosystemet.

2)

I artikel 8 indsættes nedenstående som stk. 4:

»4.   Som undtagelse til stk. 3 skal bilaterale arrangementer med afviklingssystemer, som benytter deltagergrænseflade (Participant Interface (IP)), men som kun afvikler betalinger til fordel for deres kunder, være i overensstemmelse med:

a)

bilag II, bortset fra afsnit V, artikel 36, samt appendiks VI og VII, og c) artikel 18 i bilag IV.

b)

artikel 18 i bilag IV.«

3)

Artikel 13 udgår.

4)

Artikel 15 affattes således:

»Artikel 15

Yderligere bestemmelser og overgangsbestemmelser

1.   Konti, som en deltagende national centralbank har åbnet uden for betalingsmodulet for kreditinstitutter og afviklingssystemer, er undergivet regler fastsat af den pågældende deltagende nationale centralbank, med forbehold af bestemmerne i denne retningslinje, som angår hjemmekonti (Home Accounts) og andre beslutninger truffet af Styrelsesrådet. Konti, som en deltagende national centralbank har åbnet uden for betalingsmodulet for andre enheder end kreditinstitutter og afviklingssystemer, er undergivet regler fastsat af den pågældende nationale centralbank.

2.   I overgangsperioden fortsætter alle centralbanker i Eurosystemet med at afvikle betalinger og andre transaktioner over deres hjemmekonti, herunder:

a)

betalinger mellem kreditinstitutter

b)

betalinger mellem kreditinstitutter og afviklingssystemer, og

c)

betalinger i forbindelse med Eurosystemets markedsoperationer.

3.   Efter overgangsperiodens udløb ophører følgende:

a)

registrering som adresserbar BIC-kode-indehaver hos en centralbank i Eurosystemet for så vidt angår enheder angivet i bilag II, artikel 4, stk. 1, litra a) og b)

b)

indirekte deltagelse hos en centralbank i Eurosystemet, og

c)

afvikling af alle betalinger omtalt i stk. 2, litra a) til c), over hjemmekonti.«;

5)

Bilag II, III og IV til retningslinje ECB/2007/2 ændres i overensstemmelse med bilaget til denne retningslinje.

Artikel 2

Ikrafttræden

1.   Denne retningslinje træder i kraft den 22. september 2009.

2.   Artikel 1, stk. 1, og punkt 1, stk. 1, litra a), punkt 1, stk. 2, og punkt 2 i bilaget til denne retningslinje finder anvendelse fra den 23. oktober 2009.

3.   De øvrige bestemmelser i denne retningslinje finder anvendelse fra den 23. november 2009.

Artikel 3

Adressater og gennemførelsesbestemmelser

1.   Denne retningslinje finder anvendelse på alle centralbanker i Eurosystemet.

2.   De nationale centralbanker i de medlemsstater, som har indført euroen, skal senest den 9. oktober 2009 fremsende de foranstaltninger til ECB, hvormed de tilsigter at opfylde denne retningslinje.

Udfærdiget i Frankfurt am Main, den 17. september 2009.

For ECB’s Styrelsesråd

Jean-Claude TRICHET

Formand for ECB


(1)  EUT L 237 af 8.9.2007, s. 1.

(2)  Eurosystemets nuværende politik for placering af infrastrukturer fremgår af følgende dokumenter, som alle findes på ECB’s websted www.ecb.europa.eu: a) »Policy statement on euro payment and settlement systems located outside the euro area« af 3. november 1998; (b) »The Eurosystem’s policy line with regard to consolidation in central counterparty clearing« af 27. september 2001; (c) »The Eurosystem policy principles on the location and operation of infrastructures settling in euro-denominated payment transactions« af 19. juli 2007; og (d) »The Eurosystem policy principles on the location and operation of infrastructures settling euro-denominated payment transactions: specification of »legally and operationally located in the euro area« « af 20. november 2008.«


BILAG

I.

Bilag II til retningslinje ECB/2007/2 ændres således:

(1)

Artikel 1 ændres således:

a)

Definitionen af »afviklingssystem« erstattes af følgende:

»—

»Afviklingssystem (Ancillary system, AS)«: et system som ledes af en enhed med hjemsted i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), og som er undergivet tilsyn og/eller overvågning af en kompetent myndighed, og som overholder overvågningskravene til placering af infrastrukturer, der tilbyder tjenester i euro, som til enhver tid ændret og offentliggjort på ECB’s websted (1) i hvilket betalinger og/eller finansielle instrumenter udveksles og/eller cleares samtidig med, at de heraf afledte pengeforpligtelser afvikles i TARGET2 i overensstemmelse med retningslinje ECB/2007/2 og en bilateral ordning mellem afviklingssystemet og den relevante centralbank.

b)

Definitionen af »teknisk funktionssvigt i TARGET2« erstattes af følgende:

»—

»teknisk funktionssvigt i TARGET2«: problemer, fejl eller funktionssvigt i den tekniske infrastruktur og/eller edb-systemerne, som anvendes af TARGET2-[indsæt centralbank/landereference] eller en hvilken som helst anden hændelse, som gør det umuligt at udføre og afslutte behandlingen af betalingsordrer i TARGET2-[indsæt centralbank/landereference] den samme dag.«

2)

Artikel 4, stk. 2, litra d) erstattes af følgende:

»d)

enheder, som forvalter afviklingssystemer, og som handler i egenskab heraf, og.«

(3)

Artikel 9 ændres som følger:

a)

Stk. 2 affattes således:

»2.   En deltagers BIC-kode(r) offentliggøres i TARGET2-registret, medmindre deltageren anmoder om, at dette ikke sker.«

b)

Følgende indsættes som stk. 5:

‘5.   Deltagere anerkender, at [indsæt centralbankens navn] og andre centralbanker kan offentliggøre deltagernes navne og BIC-koder. Endvidere kan indirekte deltageres navne og BIC-koder offentliggøres, hvis de er registreret hos deltagere, og deltagerne skal sikre, at de indirekte deltagere har givet samtykke til en sådan offentliggørelse.«

(4)

Artikel 12, stk. 1, affattes således:

»1.   [indsæt centralbankens navn] åbner og fører mindst én PM-konto for hver deltager. Efter anmodning fra en deltager, der optræder som afviklingsbank, åbner [indsæt centralbankens navn] én eller flere afviklingskonti i TARGET2-[indsæt centralbank/landereference] til brug for dedikeret likviditet.«

5)

Følgende indsættes som artikel 14, stk. 3:

»3.   SSP’en afgør tidsstempling for behandling af betalingsordrer på grundlag af det tidspunkt, hvor den modtager og godkender betalingsordren.«

6)

Artikel 15 affattes således:

»Artikel 15

Prioritetsregler

1.   Ordregivende deltagere skal angive enhver betalingsordre som en af følgende:

a)

normal betalingsordre (prioritetskategori 2)

b)

hastende betalingsordre (prioritetskategori 1), eller

c)

meget hastende betalingsordre (prioritetskategori 0).

Hvis en betalingsordre ikke angiver prioritet, behandles den som en normal betalingsordre.

2.   Meget hastende betalingsordrer kan kun angives af:

a)

centralbanker, og

b)

deltagere, hvor det drejer sig om betalinger til og fra CLS International Bank og likviditetsoverførsler i forhold til afviklingssystemer ved brug af Ancillary System Interface.

Alle betalingsordrer afgivet af et afviklingssystem gennem afviklingssystemets grænseflade (Ancillary System Interface, ASI) til debitering eller kreditering af deltagernes PM-konti anses for at være meget hastende betalingsordrer.

3.   Likviditetsoverførselsordrer via ICM-modulet er hastende betalingsordrer.

4.   I tilfælde af hastende og normale betalingsordrer kan betaler ændre prioriteten via ICM-modulet med øjeblikkelig virkning. Det er ikke muligt at ændre prioriteten for en meget hastende betalingsordre.«

7)

Artikel 17, stk. 5, affattes således:

»5.   Efter modtagelse af anmodningen om reservering kontrollerer [indsæt centralbankens navn], om likviditetsbeløbet på deltagerens PM-konto er tilstrækkeligt til reserveringen. Hvis dette ikke er tilfældet, reserveres kun den likviditet, som er til rådighed på PM-kontoen. Det resterende beløb, der er anmodet om, reserveres, såfremt der bliver yderligere likviditet til rådighed.«

8)

Følgende indsættes som artikel 17a:

»Artikel 17a

Stående instrukser om reservering og dedikering af likviditet

1.   Deltagere kan på forhånd via ICM-modulet fastsætte en standardlikviditet til meget hastende eller hastende betalingsordrer. En sådan stående instruks eller ændring af en sådan instruks får virkning fra den følgende bankdag.

2.   Deltagere kan på forhånd via ICM-modulet bestemme den standardlikviditet, der skal afsættes til afvikling i afviklingssystemet. En sådan stående instruks eller ændring af en sådan instruks får virkning fra den næste bankdag. Deltagere skal anses for at have givet instruks til [indsæt centralbankens navn] om dedikering af likviditet på deres vegne, såfremt det pågældende afviklingssystem anmoder herom.«

9)

Artikel 21 affattes således:

»Artikel 21

Afvikling og returnering af betalingsordrer i køen

1.   Betalingsordrer, som ikke afvikles straks i entry disposition, placeres i kø i overensstemmelse med den prioritet, som de var angivet med af den relevante deltager, jf. artikel 15.

2.   For at optimere afvikling af betalingsordrer i køen kan [indsæt centralbankens navn] anvende optimeringsprocedurerne, som er beskrevet i appendiks I.

3.   Bortset fra meget hastende betalingsordrer kan betaler via ICM-modulet ændre placeringen for betalingsordrer i køen (omfordele dem). Betalingsordrer kan enten flyttes forrest eller bagest i den pågældende kø, med øjeblikkelig virkning på ethvert tidspunkt i løbet af den aktuelle bankdags åbningstid, som nævnt i appendiks V.

4.   På anmodning fra en betaler kan [indsæt centralbankens navn] eller — hvis der er tale om en AL-gruppe — AL-gruppelederens centralbank beslutte at ændre en meget hastende betalingsordres placering i køen (bortset fra meget hastende betalingsordrer i forbindelse med afviklingsprocedure 5 og 6), forudsat at denne ændring ikke påvirker den smidige afvikling i afviklingssystemer i TARGET2 eller på anden måde giver anledning til systemisk risiko.

5.   Likviditetoverførselsordrer, som er påbegyndt i ICM, returneres straks som uafviklede, såfremt der ikke er tilstrækkelig likviditet på kontoen. Andre betalingsordrer returneres som uafviklede, såfremt de ikke kan afvikles inden sluttidspunktet for den relevante meddelelsestype, som angivet i appendiks V.«

10)

Artikel 24, stk. 7, affattes således:

»7.   Proceduren for at opnå godkendelse til at anvende AL-modus, som bestemt i artikel 25, stk. 4 og 5, gælder tilsvarende for proceduren for at opnå godkendelse til at anvende CAI-modus. CAI-gruppelederen må ikke anvende en udført CAI-modusaftale på den administrerende nationale centralbank.«

11)

Artikel 37, stk. 2 og 3, affattes således:

»2.   [indsæt centralbankens navn] spærrer saldoen på deltagerens afviklingskonto ved meddelelse fra afviklingssystemet (via en »start-of-cycle« meddelelse). Hvis det er relevant, forhøjer eller nedsætter [indsæt centralbankens navn] derefter den spærrede saldo ved at kreditere eller debitere afviklingsbetalinger på tværs af systemet til eller fra afviklingskontoen eller ved kreditering af likviditetsoverførsler til afviklingskontoen. En sådan spærring udløber ved meddelelse fra afviklingssystemet (via en end-of-cycle meddelelse).

3.   Ved bekræftelse af spærringen af saldoen på deltagerens afviklingskonto garanterer [indsæt centralbankens navn] afviklingssystemet betaling op til dette saldobeløb. Ved bekræftelse af forhøjelsen eller nedsættelsen af den spærrede saldo, hvor det er relevant, efter kreditering eller debitering af afviklingsbetalinger på tværs af systemet til eller fra afviklingskontoen eller kreditering af likviditetsoverførsler til afviklingskontoen, forhøjes eller nedsættes garantien automatisk i betalingsbeløbet. Uden at det berører den ovennævnte forhøjelse eller nedsættelse af garantien, skal garantien være uigenkaldelig, ubetinget og forfalden på anfordring. Hvis [indsæt centralbankens navn] ikke er afviklingssystemets centralbank, anses [indsæt centralbankens navn] for instrueret om at stille ovennævnte garanti over for afviklingssystemets centralbank.«

12)

Appendiks I ændres således:

a)

Stk. 2 affattes således:

i)

tabellen i nr. 1 erstattes af:

»Meddelelsestype

Accept

Beskrivelse

MT 103

Obligatorisk

Kundebetaling (Customer payment)

MT 103+

Obligatorisk

(Straight Through Processing)

MT 202

Obligatorisk

Bank-til-bank betaling (Bank-to-bank payment)

MT 202COV

Obligatorisk

Dækningsbetalinger (Cover payments)

MT 204

Valgfri

Betaling ved direkte debitering (Direct debit payment)

MT 011

Valgfri

Leveringsmeddelelse (Delivery Notification)

MT 012

Valgfri

Afsendermeddelelse (Sender notification)

MT 019

Obligatorisk

Fejlmeddelelse (Abort notification)

MT 900

Valgfri

Bekræftelse på debitering (Confirmation of debit)

MT 910

Valgfri

Bekræftelse på kreditering (Confirmation of credit)

MT 940/950

Valgfri

(Kunde-)kontoudtog ((Customer) statement message)«

ii)

Følgende underafsnit indsættes som nr. 5:

»5)

MT 202COV anvendes til at foretage dækningsbetalinger, dvs. betalinger foretaget af korrespondentbanker for at afvikle (dække) kreditoverførselsmeddelelser, som sendes til en kundes bank ved hjælp af andre, mere direkte, metoder. Kundeoplysningerne i MT 202COV vises ikke i ICM-modulet.«

b)

Stk. 8 ændres således:

i)

nr. 4, litra b), affattes således:

»b)

bruger-til-applikation modus (U2A)

U2A muliggør direkte kommunikation mellem en deltager og ICM-modulet. Informationen vises i en browser, som kører på et PC-system ((SWIFT Alliance WebStation eller anden grænseflade, som måtte kræves af SWIFT). For at få adgang til U2A skal it-infrastrukturen være i stand til at understøtte cookies og JavaScript. ICM Brugerhåndbogen indeholder yderligere detaljer«.

ii)

nr. 5 affattes således:

»5)

Hver deltager skal mindst have én SWIFT Alliance WebStation, eller en anden grænseflade, som måtte kræves af SWIFT, for at få adgang til ICM-modulet via U2A.«

13)

Appendiks II ændres således:

Stk. 2 affattes således:

»2.   Betingelser for kompensationstilbud

a)

En betaler kan fremsætte krav om et administrationsgebyr og en rentekompensation, såfremt et teknisk funktionssvigt i TARGET2 har været årsag til, at en betalingsordre ikke blev afviklet den bankdag, hvor den blev accepteret, eller

b)

En betalingsmodtager kan fremsætte krav om et administrationsgebyr, hvis vedkommende pga. et teknisk funktionssvigt i TARGET2 ikke modtog en betaling, som denne forventede at modtage en bestemt bankdag. En betalingsmodtager kan også fremsætte krav om rentekompensation, hvis en eller flere af følgende betingelser er opfyldt:

i)

for så vidt angår en deltager med adgang til den marginale udlånsfacilitet: en betalingsmodtager måtte pga. et teknisk funktionssvigt i TARGET2 gøre brug af den marginale udlånsfacilitet og/eller

ii)

for så vidt angår alle deltagere: Det var teknisk umuligt at få adgang til pengemarkedet, eller en sådan refinansiering var umulig af andre objektivt rimelige grunde.«

14)

Appendiks III ændres således:

Standard for afgivelse af responsa vedrørende lovgivning gældende for ikke-EØS deltagere i TARGET2, stk. 3.6.a affattes således:

»3.6.a   Overdragelse af rettigheder eller deponering af aktiver som sikkerhedsstillelse, pant og/eller repo

Overdragelse som sikkerhedsstillelse er gyldig og har retsvirkning i medfør af lovgivningen i [jurisdiktion]. Særligt er etablering og fuldbyrdelse af pant eller repo’er under [indsæt henvisning til den relevante ordning med centralbanken] gyldig og retskraftig i medfør af lovgivningen i [jurisdiktion].«

15)

Appendiks IV ændres således:

Stk. 1, litra b), affattes således:

»b)

Alle angivelser af specifikke tidspunkter i dette appendiks refererer til lokal tid på ECB’s hjemsted, dvs. Central European Time (CET). (2)).

16)

Appendiks V affattes således:

»Appendiks V

DRIFTSPLAN

1.

TARGET2 er åben alle dage undtagen lørdage, søndage, nytårsdag, langfredag og 2. påskedag (i henhold til kalenderen gældende på ECB’s hjemsted), 1. maj, 1. juledag og 2. juledag.

2.

Referencetiden for systemet er lokal tid på ECB’s hjemsted, dvs. CET.

3.

Den aktuelle bankdag åbnes om aftenen på den foregående bankdag og drives efter følgende plan:

Tidspunkt

Beskrivelse

6.45-7.00

Forretningsvindue til at forberede dagens operationer (3)

7.00-18.00

Den aktuelle bankdags åbningstid

17.00

Sluttidspunkt for kundebetalinger (dvs. betalinger, hvor betalingens ordregiver og/eller modtager ikke er en direkte eller indirekte deltager, som identificeret i systemet ved brug af en MT 103 eller MT 103+ meddelelse)

18.00

Sluttidspunkt for interbankbetalinger (dvs. andre betalinger end kundebetalinger)

18.00-18.45 (4)

End-of-day processing

18.15 (4)

Det almindelige sluttidspunkt for brug af stående faciliteter

(Kort efter) kl. 18.30 (5)

Data til ajourføring af regnskabssystemer er til rådighed for centralbankerne

18.45-19.30 (5)

Start-of-day processing (ny bankdag)

19.00 (5)-19.30 (4)

Levering af likviditet på PM-kontoen

19.30 (5)

Start-of-procedure meddelelse og afvikling af stående ordrer om overførsel af likviditet fra PM-kontiene til afviklingskonto(-konti)/skyggekonto (afvikling relateret til afviklingssystemer)

19.30 (5)-22.00

Effektuering af supplerende likviditetsoverførsler via ICM-modulet, før afviklingssystemet sender start-of-cycle meddelelse; afviklingstidspunkt for natafvikling i afviklingssystemet (kun for afviklingsprocedure 6)

22.00-1.00

Tidsrum til teknisk vedligeholdelse

1.00-6.45

Natafvikling i afviklingssystemet (kun for afviklingsprocedure 6)

4.

ICM-modulet er til rådighed for likviditetsoverførsel fra kl. 19.30 (6) til 18.00 den følgende dag, undtagen i tidsrummet for den tekniske vedligeholdelse fra 22.00 til 01.00.

5.

Åbningstiden kan ændres, såfremt driftskontinuitetsprocedurer gennemføres i medfør af punkt 5 i appendiks IV.

2.

Bilag III til retningslinje ECB/2007/2 ændres således:

Punkt 2, litra e) erstattes af følgende:

»e)

enheder, som ikke er omfattet af underpunkterne a) og b), som forvalter afviklingssystemer, og som handler i egenskab heraf, under forudsætning af at ordningerne for bevilling af intradag kredit til disse enheder på forhånd er anmeldt til Styrelsesrådet og er blevet godkendt af dette«.

3.

Bilag IV til retningslinje ECB/2007/2 ændres således:

1)

Stk. 11, nr. 5, affattes således:

»5)

Afviklingsbankerne og afviklingssystemerne skal have adgang til information via ICM-modulet. Afviklingssystemerne skal underrettes om afslutning eller manglende gennemførelse af afviklingen. Der kan vælges enkelt eller en global notifikation. Afviklingsbanker skal efter anmodning underrettes om vellykket afvikling via en SWIFT MT 900 eller MT 910 meddelelse.«;

2)

Stk. 14, nr. 7, litra c), affattes således:

»c)

SWIFT-ordrer, som går via en MT 202-meddelelse, som kun kan afgives under forløbet af afviklingsprocedure 6 og kun under dagbehandling. Disse ordrer afvikles straks«

3)

Stk. 14, nr. 9, affattes således:

»9)

Under afviklingsprocedure 6 er dedikeret likviditet på afviklingskonti spærret, så længe afviklingssystemets behandlingscyklus løber (begyndende med en »start-of-cycle« meddelelse og sluttende med en »end-of-cycle« meddelelse, som begge sendes af afviklingssystemet) og frigives derefter. Den spærrede saldo kan ændres under behandlingscyklussen som følge af afviklingsbetalinger på tværs af systemet, eller hvis en afviklingsbank overfører likviditet fra sin PM-konto. Afviklingssystemets centralbank skal underrette afviklingssystemet om nedsættelsen eller forhøjelsen af likviditet på afviklingskontoen som følge af afviklingsbetalinger på tværs af systemet. Såfremt afviklingssystemet anmoder herom, skal afviklingssystemets centralbank desuden underrette det om den forhøjede likviditet på afviklingskontoen som følge af likviditetsoverførsler foretaget af afviklingsbanken.«

4)

Stk. 14, nr. 12, affattes således:

»12)

Afvikling på tværs af systemet mellem to afviklingssystemer, der anvender grænseflademodellen, kan kun iværksættes af et afviklingssystem (eller dets ASCB på dettes vegne), hvis deltagers afviklingskonto debiteres. Betalingsinstruksen afvikles ved at debitere det i betalingsinstruksen anførte beløb fra afviklingskontoen tilhørende en deltager i det afviklingssystem, der har iværksat betalingsinstruksen, og kreditere afviklingskontoen tilhørende en deltager i et andet afviklingssystem.

Det afviklingssystem, der har iværksat betalingsinstruksen, og det andet afviklingssystem skal underrettes, når afviklingen er gennemført. Afviklingsbanker skal efter anmodning underrettes om vellykket afvikling via en SWIFT MT 900 eller 910 meddelelse.«

5)

Stk. 14, nr. 13, affattes således:

»13)

Afvikling på tværs af systemet fra et afviklingssystem, der anvender grænseflademodellen, til et afviklingssystem, der anvender den integrerede model, kan iværksættes af det afviklingssystem, der anvender grænseflademodellen (eller dets ASCB på dettes vegne). Betalingsinstruksen afvikles ved at debitere det i betalingsinstruksen anførte beløb fra afviklingskontoen tilhørende en deltager i det afviklingssystem, der anvender grænseflademodellen, og kreditere skyggekontoen, der anvendes af det afviklingssystem, som anvender den integrerede model. Betalingen kan ikke iværksættes af det afviklingssystem, der anvender den integrerede model, og hvis skyggekonto vil blive krediteret.

Det afviklingssystem, der har iværksat betalingsinstruksen, og det andet afviklingssystem skal underrettes, når afviklingen er gennemført. Afviklingsbanker skal efter anmodning underrettes om vellykket afvikling via en SWIFT MT 900 eller 910 meddelelse.«

6)

Stk. 14, nr. 17, affattes således:

»17)

Afvikling på tværs af systemet mellem to afviklingssystemer, der anvender den integrerede model, kan kun iværksættes af et afviklingssystem (eller dets ASCB på dettes vegne), hvis skyggekonto debiteres. Betalingsinstruksen afvikles ved at debitere det i betalingsinstruksen anførte beløb fra den skyggekonto, som anvendes af det afviklingssystem, der har iværksat betalingsinstruksen, og kreditere skyggekontoen anvendt af et andet afviklingssystem. Betalingsinstruksen kan ikke iværksættes af det afviklingssystem, hvis skyggekonto vil blive krediteret.

Det afviklingssystem, der har iværksat betalingsinstruksen, og det andet afviklingssystem skal underrettes, når afviklingen er gennemført. Afviklingsbanker skal efter anmodning underrettes om vellykket afvikling via en SWIFT MT 900 eller 910 meddelelse.«

7)

Stk. 14, nr. 18, affattes således:

»18)

Afvikling på tværs af systemet fra et afviklingssystem, der anvender grænseflademodellen, til et afviklingssystem, der anvender den integrerede model, kan iværksættes af det afviklingssystem, der anvender den integrerede model (eller dets ASCB på dettes vegne). Betalingsinstruksen afvikles ved at debitere det i betalingsinstruksen anførte beløb fra den skyggekonto, som anvendes af det afviklingssystem, der anvender den integrerede model, og kreditere afviklingskontoen tilhørende en deltager i et andet afviklingssystem. Betalingsinstruksen kan ikke iværksættes af det afviklingssystem, der anvender grænseflademodellen, og hvis deltagers afviklingskonto vil blive krediteret.

Det afviklingssystem, der har iværksat betalingsinstruksen, og det andet afviklingssystem skal underrettes, når afviklingen er gennemført. Afviklingsbanker skal efter anmodning underrettes om vellykket afvikling via en SWIFT MT 900 eller 910 meddelelse.«

8)

Stk. 15, nr. 3, affattes således:

»3)

Afviklingstidspunktet (»till«) gør det muligt at afsætte et begrænset tidsrum til afvikling i afviklingssystemet med henblik på ikke at forhindre eller forsinke afvikling af andre transaktioner relateret til afviklingssystemet eller TARGET2. Hvis en betalingsordre ikke er afviklet, inden »till«-tidspunktet er indtrådt eller inden den fastsatte afviklingsperiode, bliver disse betalingsordrer enten returneret som uafviklede eller, i tilfælde af afviklingsprocedure 4 og 5, kan garantifondmekanismen igangsættes. Afviklingsperioden (»till«) kan specificeres for afviklingsprocedurerne 1 til 5.«


(1)  Eurosystemets nuværende politik for placering af infrastrukturer fremgår af følgende dokumenter, som alle findes på ECB’s websted www.ecb.europa.eu: a) »Policy statement on euro payment and settlement systems located outside the euro area« af 3. november 1998; b) »The Eurosystem’s policy line with regard to consolidation in central counterparty clearing« af 27. september 2001; c) »The Eurosystem policy principles on the location and operation of infrastructures settling in euro-denominated transactions« af 19. juli 2007; og d) »The Eurosystem policy principles on the location and operation of infrastructures settling euro-denominated payment transactions: specification of »legally and operationally located in the euro area«« af 20. november 2008.«

(2)  CET tager højde for ændringen til centraleuropæisk sommertid.«

(3)  Dagens operationer finder sted i den aktuelle bankdags åbningstid og ved end-of-day processing.

(4)  Slutter 15 minutter senere på den sidste dag i Eurosystemets reservekravsperiode.

(5)  Begynder 15 minutter senere på den sidste dag i Eurosystemets reservekravsperiode.

(6)  Begynder 15 minutter senere på den sidste dag i Eurosystemets reservekravsperiode.«


Top