EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52010AB0082

Den Europæiske Centralbanks udtalelse af 19. november 2010 om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1060/2009 om kreditvurderingsbureauer (CON/2010/82)

OJ C 337, 14.12.2010, p. 1–9 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

14.12.2010   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 337/1


DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS UDTALELSE

af 19. november 2010

om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1060/2009 om kreditvurderingsbureauer

(CON/2010/82)

2010/C 337/01

Indledning og retsgrundlag

Den Europæiske Centralbank (ECB) modtog den 26. juli 2010 en anmodning fra Rådet for Den Europæiske Union om en udtalelse om et forslag til forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1060/2009 om kreditvurderingsbureauer (1) (herefter »forordningsforslaget«).

ECB’s kompetence til at afgive udtalelse fremgår af artikel 127, stk. 4, og 282, stk. 5, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, da forordningsforslaget indeholder bestemmelser, der påvirker Det Europæiske System af Centralbankers (ESCB) bidrag til den smidige udførelse af politikker, der angår det finansielle systems stabilitet, som anført i artikel 127, stk. 5, i traktaten. I overensstemmelse med artikel 17.5, første punktum, i forretningsordenen for Den Europæiske Centralbank er denne udtalelse vedtaget af ECB’s Styrelsesråd.

Generelle bemærkninger

1.

ECB hilser som helhed de foranstaltninger velkommen, der indføres ved forordningsforslaget med henblik på styrkelse af grundlaget for regulering af kreditvurderingsbureauer, navnlig for så vidt angår: a) tildeling af omfattende beføjelser til Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (»ESMA«) med henblik på registrering og tilsyn med kreditvurderingsbureauer, og b) forbedring af gennemsigtigheden og konkurrencen på markedet for vurderinger af strukturerede finansielle instrumenter. ECB skal udtrykke sin tilfredshed med, at forordning (EF) nr. 1060/2009 (2) inddrog mange af de bemærkninger, som tidligere blev afgivet i: a) Eurosystemets bidrag til den offentlige høring af Kommissionens udkast til direktiv/forordning om kreditvurderingsbureauer (3), og b) ECB’s udtalelse CON/2009/38 af 21. april 2009 om et forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om kreditvurderingsbureauer (4).

2.

Som anført i Eurosystemets 2008-bidrag (5), er fremgangsmåden med en enkelt enhed for tilsyn med kreditvurderingsbureauer at foretrække fremfor delt tilsyn ud fra et synspunkt om at sikre koordinering og lige konkurrencevilkår. I denne forbindelse hilser ECB det velkomment, at ESMA tildeles en række opgaver i tilknytning til registrering og tilsyn med kreditvurderingsbureauer. ECB forstår, at reguleringsgrundlaget vil opretholde de nationale tilsyns ret til at anerkende kreditvurderingsbureaer som eksterne kreditvurderingsinstitutter i henhold til artikel 81 til 83 i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/48/EF af 14. juni 2006 om adgang til at optage og udøve virksomhed som kreditinstitut (omarbejdning) (6).

3.

ECB kan med de nedenfor anførte supplerende bemærkninger generelt støtte ordningerne for gennemsigtighed i de foreslåede nye artikler 8a og 8b i forordning (EF) nr. 1060/2009 (7), som stiller krav om, at udstedere af strukturerede finansielle instrumenter også giver visse andre kreditvurderingsbureauer adgang til de oplysninger, som de giver deres udpegede kreditvurderingsbureau. Indførelse af sådanne oplysningskrav tilsigter at øge kvaliteteten og gennemsigtigheden omkring vurderingsprocessen vedrørende strukturerede finansielle instrumenter og kan endvidere bidrage til øget konkurrence mellem kreditvurderingsbureauer. Desuden er de nye krav til en vis grad identiske med de regler, som den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har anvendt siden juni 2010 (8). Konvergens mellem EU’s og det amerikanske grundlag for regulering, i det omfang det er muligt, udgør et vigtigt element med hensyn til lige konkurrencevilkår.

ECB ønsker dog at fremhæve nogle mulige betænkligheder i forbindelse med gennemførelse af de nye oplysningskrav. For det første antages under de foreslåede ordninger det kreditvurderingsbureau, der er udpeget til at udstede en kreditvurdering i et givet tilfælde, at være udsat for øget konkurrence fra andre godkendte kreditvurderingsbureauer (kreditvurderingsbureauer, der ikke er udpeget). Navnlig kan det for kreditvurderingsbureauer, der ikke er udpeget, være lettere at udstede uopfordrede kreditvurderinger, eftersom de vil få adgang til oplysninger, som udstederen har givet det udpegede kreditvurderingsbureau. Der kan dog være betydelige hindringer for markedsadgang for de kreditvurderingsbureauer, der ikke er udpeget, i forbindelse med: a) de lovmæssige godkendelseskriterier for adgang til udsteders oplysninger, og b) den uformelle viden, som det udpegede kreditvurderingsbureau har som følge af sine længerevarende forbindelser med udstederen. Erfaringerne med reglerne om gennemsigtighed, som SEC har indført, har således endnu ikke éntydigt bekræftet, at disse regler har en væsentlig indvirkning på kreditvurderingspraksis, navnlig på grund af forøgelse af antallet af uopfordrede kreditvurderinger. For det andet ville muligheden for at fremskaffe mange kreditvurderinger betyde, at udstedere kunne vælge den gunstigste vurdering (»kreditvurderings-shopping«), hvilket kunne føre til konkurrence mellem kreditvurderingsbureauer om at frembringe de mest gunstige vurderinger. Dette kunne have en negativ indflydelse på kvaliteten af de udstedte vurderinger. For det tredje ville det også være nødvendigt at undersøge udstederens situation, under hensyntagen til aspekter såsom: a) byrden i forbindelse med at give adgang til oplysninger for kreditvurderingsbureauer, der ikke er udpeget, og b) beskyttelse mod eventuel misbrug af de oplysninger, som det ikke udpegede kreditvurderingsbureau har modtaget.

ECB har forståelse for, at ordningerne om gennemsigtighed i forslaget til nye artikler 8a og 8b har fundet almindelig tilslutning under det forberendende arbejde med forordningsforslaget (9). ECB foreslår derfor kun begrænsede ændringer (10). Det anbefales samtidig, at ESMA følger udviklingen på de ovenfor nævnte områder nøje i forbindelse med gennemførelsen af forordningsforslaget således, at hensigtsmæssige justeringer kan fremsættes af Kommissionen i lyset af de indvundne erfaringer (11).

4.

ECB forventer desuden, at Kommissionen vil arbejde med videregående ordninger med hensyn til gennemsigtighed i forbindelse med udstedelse af kreditvurderinger på grundlag af indvundne erfaringer med de regler, der indføres med forordningsforslaget. For at opnå den ønskede virkning bør ordningerne for gennemsigtighed afveje på den ene side forretningsinteresserne hos de udstedere, der leverer følsomme oplysninger til kreditvurderingsbureauerne, og på den anden side behovet hos centralbanker, tilsyn og andre interessenter vedrørende videre adgang til oplysninger, der giver mulighed for en uafhængig vurderings af kreditvurderingsbureauernes resultater. Alle de ovenfor nævnte aspekter er navnlig af betydning på værdipapirmarkedet. I denne sammenhæng tilsigter Eurosystemet at få adgang til oplysninger for hvert lån for sig som led i sit grundlag for vurdering af sikkerheder, der giver mulighed for vurdering af risici på securitiserede instrumenter.

Særlige bemærkninger

Øget gennemsigtighed i vurderingsprocessen

5.

Forordningsforslaget stiller krav om, at alle udpegede kreditvurderingsbureauer udleverer til sine konkurrenter en liste over de strukturerede finansielle instrumenter, der aktuelt bliver vurderet af kreditvurderingsbureauet, sammen med et link to det websted, hvor udstederen opbevarer de oplysninger, der er anvendt i forberedelsen af kreditvurderingerne. De kreditvurderingsbureauer, der ikke er blevet udpeget, kan opnå adgang til disse oplysninger, såfremt: a) de på tidspunktet for anmodningen har opbygget systemer og en organisationsstruktur til beskyttelse af fortrolighed vedrørende disse oplysninger, og b) de efter adgang til oplysningerne årligt udsteder kreditvurderinger vedrørende mindst 10 % af de strukturerede finansielle instrumenter, som de har anmodet om oplysninger om (12). ECB anbefaler, at forordningsforslaget mere klart definerer, for det første, fremgangsmåden for ESMA’s validering af opfyldelse af disse kriterier, for det andet, beregningsmetoden til anvendelse ved validering af opfyldelse af det andet kriterium (13), og, for det tredje, i hvilke tilfælde manglende opfyldelse af det andet kriterium kan føre til pålæggelse af sanktioner (14).

6.

ECB skal endvidere fremkomme med følgende anbefalinger med hensyn til løsning af de spørgsmål, der er angivet i afsnit 3.

For det første, bør der stilles krav om, at kreditvurderingsbureauer halvårligt indberetter data til ESMA vedrørende antal kreditvurderinger, som de har udstedt i en given periode, med en opdeling, der viser: a) kreditvurderinger der er anmodet om fra en vurderet enhed eller en tilknyttet tredjepart, b) uopfordrede kreditvurderinger sammen med data, der angiver andelen af disse uopfordrede kreditvurderinger, der var højere end, lig med eller lavere end de pågældende kreditvurderinger, der er udstedt af pågældende udpegede kreditvurderingsbureau. En sådan indberetning bør være indeholdt i periodiske oplysninger, som kreditvurderingsbureauer afgiver til ESMA (15).

For det andet, bør ESMA have bemyndigelse til at overvåge gennemførelsen af de foreslåede nye artikler 8a og 8b med henblik på at fastslå: a) indvirkningen af disse bestemmelser på antallet og kvaliteten af udstedte kreditvurderinger, herunder uopfordrede kreditvurderinger, b) et eventuelt behov for ændring af godkendelseskriterierne for kreditvurderingsbureauer, der ikke er udpeget, med henblik på at undgå urimelige hindringer for markedsadgang, c) den byrde, der pålægges udstedere, og d) et eventuelt behov for at beskytte udstedere mod misbrug af oplysninger, som de har leveret til kreditvurderingsbureauer, der ikke er udpeget. En beretning fra ESMA bør være grundlag for Kommissionens vurdering af de foreslåede artikler 8a og 8b i den angivne periode efter deres ikrafttrædelse.

Levering af oplysninger til ESMA og Eurosystemet

7.

ECB bemærker, at der stilles krav til kreditvurderingsbureauer om at levere hidtidige data om deres resultater til et centralt register, som ESMA har oprettet (16). ECB skal anbefale, at disse data oprettes i et sammenligneligt format, der er i overensstemmelse med Unionens statistiske grundlag. Så vidt muligt bør anvendes almindelige identifikatorer og standarder ved struktureringen og lagringen af data (dvs. ved brug af standardiserede referenceoplysninger så som ISIN koder).

8.

Som det desuden blev fremhævet i Eurosystemets 2008-bidrag bør det nye grundlag for regulering af kreditvurderingsbureauer give mulighed for en passende grad af samarbejde mellem tilsynsmyndigheder og Eurosystemet. Eurosystemet har stor interesse i kreditvurderinger i forbindelse med sin rolle med hensyn til finansiel stabilitet. Desuden findes der inden for Eurosystemet allerede et grundlag for overvågning af kreditvurderingsbureauer i forbindelse med pengepolitiske operationer. (17) ECB ser derfor med tilfredshed på ordningen for udvekling af oplysninger i den foreslåede nye artikel 27 i forordning (EF) nr. 1060/2009. ECB skal dog anbefale, at denne bestemmelse udtrykkeligt sikrer adgang for ESCB og ECB samt for de angivne myndigheder i medlemsstaterne til de oplysninger, der er væsentlige for udførelsen af deres lovmæssige opgaver.

Ændringsforslag

Hvor ECB foreslår ændringer af forordningsforslaget, vedlægges som bilag ændringsforslag med begrundelse herfor.

Udfærdiget i Frankfurt am Main, den 19. november 2010.

Jean-Claude TRICHET

Formand for ECB


(1)  KOM(2010) 289 endlelig.

(2)  EUT L 302 af 17.11.2009, s. 1.

(3)  September 2008 (herefter »Eurosystemets 2008-bidrag«), der kan ses på ECB’s websted http://www.ecb.europa.eu

(4)  EUT C 115 af 20.5.2009, s. 1.

(5)  S. 4.

(6)  EUT L 177 af 30.6.2006, s. 1.

(7)  Jf. artikel 1, stk. 4, i forordningsforslaget.

(8)  Jf. ændring af Rule 17g-5 i Part 240 i of the Securities Exchange Act 1934, SEC Release No 34-61050 (23 November 2009), Federal Register Vol. 74, No 232, p. 63832 (4 December 2009), (i det følgende benævnt »den ændrede SEC rule 240. 17g-5«), som findes på SEC's websted, http://www.sec.gov Den ændrede SEC rule 240. 17g-5 finder anvendelse på amerikanske udstedere fra 2. december 2010, jf. også SEC’s Order af 19. maj 2010 om midlertidig undtagelse for nationale anerkendte statistiske vurderingsorganisationer fra kravene i rule 17g-5 i Securities Exchange Act af 1934 og anmodning om bemærkninger (Release No. 34-62120, der findes på SEC’s websted).

(9)  Jf. den gældende ordlyd i forordningsforslaget med formandsskabets kompromisforslag af 7. oktober 2010, 2010/0160 (COD), s. 17.

(10)  Jf. yderligere bemærkninger i afsnit 5.

(11)  Jf. yderligere bemærkninger i afsnit 6.

(12)  Jf. forslag til ny artikel 8a, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1060/2009.

(13)  Sml. den nuværende ordlyd med Section (a)(iii)(B)(1) i den ændrede SEC rule 240.17g-5.

(14)  Jf. de foreslåede nye artikler 24, stk. 1, og 36a, stk. 1, i forordning (EF) nr. 1060/2009 sammenholdt med den foreslåede del I, litra w,) i bilag III til forordning (EF) nr. 1060/2009.

(15)  Jf. den foreslåede nye artikel 11, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1060/2009 sammenholdt med del II, afsnit E, til bilag I til forordning (EF) nr. 1060/2009.

(16)  Jf. forslag til ny artikel 11, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1060/2009.

(17)  Jf. Eurosystemets 2008-bidrag, s. 5, afsnit 6.3 (»Eurosystemets rammer for kreditvurdering«) i bilag I til retningslinje ECB 2000/7 af 31. august 2000 om Eurosystemet pengepolitiske instrumentetr og procedurer, EFT L 310 af 11.12.2000, s. 1.


BILAG

Ændringsforslag

Tekst foreslået af Kommissionen

Ændringer foreslået af ECB (1)

Ændringsforslag 1

Tredje henvisning (ny)

Ingen tekst

»Under henvisning til udtalelse fra Den Europæiske Centralbank«,

Begrundelse

Da der er krav om at høre ECB om forordningsforslaget i henhold til artikel 127, stk. 4, og 282, stk. 5, i traktaten, bør der indsættes en henvisning hertil i forordningsforslaget i overensstemmelse med andet led i artikel 296 i traktaten, hvorefter retsakter bla. skal henvise til udtalelser, der kræves i henhold til traktaterne.

Ændringsforslag 2

Betragtning 5, 11a og 16a (ny)

»(5)

For at øge konkurrencen mellem kreditvurderingsbureauer, for at medvirke til at undgå eventuelle interessekonflikter i »udsteder betaler-modellen«, som er særligt voldsomme i forbindelse med vurderinger af strukturerede finansielle instrumenter, og for at forbedre gennemsigtigheden og kvaliteten af vurderinger af strukturerede finansielle instrumenter bør registrerede eller godkendte kreditvurderingsbureauer have adgang til en liste over strukturerede finansielle instrumenter, som vurderes af deres konkurrenter. Oplysningerne til vurderingen bør udleveres af udstederen eller en tilknyttet tredjepart med henblik på udstedelse af uopfordrede konkurrerende vurderinger af strukturerede finansielle instrumenter. Udstedelse af sådanne uopfordrede vurderinger bør fremme brugen af mere end én vurdering pr. struktureret finansielt instrument. Et kreditvurderingsbureau bør kun få adgang til webstederne, hvis det kan sikre fortrolig behandling af de ønskede oplysninger.«

»(5)

Vurdering af strukturerede finansielle instrumenter kan i særlig grad være påvirket af interessekonflikter i forbindelse med udsteder betaler-modellen. For at løse dette problem bør konkurrencen mellem kreditvurderingsbureauer styrkes ved at fremme brug af flere kreditvurderinger og dermed forbedre gennemsigtigheden og kvaliteten af vurderingsprocessen. Registrerede eller godkendte kreditvurderingsbureauer (bør) derfor have adgang til en liste over strukturerede finansielle instrumenter, som vurderes af deres konkurrenter. Oplysningerne til vurderingen bør udleveres af udstederen eller en tilknyttet tredjepart med henblik på udstedelse af uopfordrede konkurrerende vurderinger af strukturerede finansielle instrumenter. Et kreditvurderingsbureau bør kun få adgang til webstederne, hvis det kan sikre fortrolig behandling af de ønskede oplysninger. ESMA bør bemyndiges til at overvåge gennemførelsen af sådanne gennemsigtighedsordninger og udarbejde en beretning, der analyserer disses reelle indvirkning på praksis ved udstedelse af kreditvurderinger og behovet for eventuelle justeringer.

(11a)

For at give ESMA mulighed for effektiv overvågning bør kreditvurderingsbureauer give adgang til oplysninger om deres hidtidige resultatsdata i et centralregister oprettet af ESMA. Dette bør være i et format, der er i overensstemmelse med Unionens statistiske grundlag, og som letter umiddelbare sammenligninger mellem hidtidige data, der er leveret af forskellige kreditvurderingsbureauer. For at beskytte den rigtige virkemåde af en praksis med udstedelse af uopfordrede kreditvurderinger, bør kreditvurderingsbureauernes periodiske indberetninger til ESMA indeholde nærmere oplysninger vedrørende udstedelse af sådanne vurderinger.

(16a)

Kompetente tilsynsmyndigheder, medlemsstaternes centralbanker, Det Europæiske System af Centralbanker i deres egenskab af pengepolitiske myndigheder samt, hvor det er relevant, andre myndigheder i medlemsstaterne med ansvar for kontrollen med betalings- og afviklingssystemer bør have adgang til de oplysninger, som ESMA har indhentet fra kreditvurderingsbureauerne, der har betydning for disse myndigheders udførelse af deres opgaver.«

Begrundelse

Se afsnit 5 til 8 i udtalelsen Disse ændringer har tilknytning til ændringsforslag 3 til 7

Ændringsforslag 3

Artikel 1, stk. 4, i forordningsforslaget

»4.   Som artikel 8a og 8b indsættes:

»8a

Oplysninger om strukturerede finansielle instrumenter

2.

Hvis andre kreditvurderingsbureauer, der er registreret eller godkendt i henhold til denne forordning, anmoder om adgang til de oplysninger, der er omhandlet i stk. 1, får de omgående adgang, forudsat at de opfylder følgende betingelser i fuldt omfang:

a)

de har indført de systemer og den organisationsstruktur, der er nødvendig for at sikre fortrolig behandling af oplysningerne

b)

de foretager hvert år vurderinger af mindst 10 % af de strukturerede finansielle instrumenter, for hvilke de anmoder om at få adgang til de i stk. 1 omhandlede oplysninger.

…« «

»4.   Som artikel 8a , 8b og 8c indsættes:

»8a

Oplysninger om strukturerede finansielle instrumenter

2.

Hvis andre kreditvurderingsbureauer, der er registreret eller godkendt i overensstemmelse med denne forordning, anmoder om adgang til de oplysninger, der er omhandlet i stk. 1, får de omgående adgang, forudsat at de har opnået den i stk. 2b nævnte godkendelse.

2a.

Et kreditvurderingsbureau, som i overensstemmelse med stk. 2, gør brug af adgang til de i stk. 1, nævnte oplysninger om mere end 10 strukturerede finansielle instrumenter i løbet af et kalenderår, skal inden for samme kalenderår udstede kreditvurderinger med hensyn til mindst 10 % af de strukturerede finansielle instrumenter, som de har gjort brug af adgang til oplysninger om.

2b.

ESMA skal årligt kontrollere, om de kreditvurderingsbureauer, der er registreret eller godkendt i overensstemmelse med denne forordning, opfylder følgende betingelser:

a)

har systemer og organisationsstrukturer til sikring af fortrolighed af de i stk. 1, nævnte oplysninger, og

b)

i det foregående kalenderår opfyldte den i stk. 2a angivne forpligtelse.

Såfremt resultatet af kontrollen er positivt, udsteder ESMA en godkendelse, der giver adgang til de i stk. 1 angivne oplysninger, og denne er gældende i et tidsrum på 12 måneder.

Artikel 8c

Vurdering

1.

ESMA skal senest 1. april 2012 udarbejde en beretning, der analyserer de indvundne erfaringer med anvendelsen af artikel 8a og 8b. Beretningen skal navnlig omhandle følgende spørgsmål: a) betydningen af disse artikler for antallet og kvaliteten af udstedte kreditvurderinger, herunder uopfordrede kreditvurderinger, b) et eventuelt behov for ændring af de i artikle 8a, stk. 2, angivne godkendelseskriterier med henblik på at undgå urimelige hindringer for markedsadgang, c) den byrde, der pålægges udstedere i medfør af artikel 8a, stk. 1, og d) et eventuelt behov for at beskytte udstedere mod misbrug af oplysninger, som de har leveret til et andet kreditvurderingsbureau end det, som de har udpeget.

2.

Efter ESMA’s forelæggelse af den i stk. 1 omtalte beretning, fremsætter Kommissionen, såfremt den finder det hensigtsmæssigt, ændringsforslag til artikel 8a og 8b.« «

Begrundelse

Se afsnit 5 til 6 i udtalelsen

Ændringsforslag 4

Artikel 1, stk. 7, i forordningsforslaget

»7.   Artikel 11, stk. 2 og 3, affattes således:

»2.   Et kreditvurderingsbureau stiller oplysninger om dets hidtidige resultater, herunder frekvensen af migration mellem kreditvurderingskategorier og oplysninger om tidligere udstedte kreditvurderinger og ændringer af disse, til rådighed i et centralt register, der oprettes af ESMA. Et kreditvurderingsbureau afgiver oplysninger til dette register i et standardiseret format fastlagt af ESMA. ESMA offentliggør disse oplysninger og udgiver hvert år et sammendrag af oplysninger om den vigtigste udvikling, der er sket.

…« «

»7.   Artikel 11, stk. 2 og 3, affattes således:

»2.   Et kreditvurderingsbureau stiller oplysninger om dets hidtidige resultater, herunder frekvensen af migration mellem kreditvurderingskategorier og oplysninger om tidligere udstedte kreditvurderinger og ændringer af disse, til rådighed i et centralt register, der oprettes af ESMA. Et kreditvurderingsbureau afgiver oplysninger til dette register i standardiseret format fastlagt af ESMA , der er i overensstemmelse med Unionens statistiske grundlag og som ved brug af almindelige identifikatorer og standarder letter umiddelbare sammenligninger mellem hidtidige data leveret af forskellige kreditvurderingsbureauer. ESMA offentliggør disse oplysninger og udgiver hvert år et sammendrag af oplysninger om den vigtigste udvikling, der er sket.

…« «

Begrundelse

Se afsnit 7 i udtalelsen

Ændringsforslag 5

Artikel 1, stk. 17, i forordningsforslaget

»17.   Artikel 26 og 27 affattes således:

»…

Artikel 27

Udveksling af informationer

(2)

ESMA kan til de kompetente myndigheder, der er ansvarlige for tilsynet med de virksomheder, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, centralbanker, Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank i deres egenskab af pengepolitiske myndigheder, Det Europæiske Råd for Systemiske Risici, og eventuelt andre offentlige myndigheder, der er ansvarlige for tilsynet med betalings- og afviklingssystemer, videregive de fortrolige oplysninger, der er nødvendige for, at de kan udføre deres opgaver. Samtidig må sådanne myndigheder eller organer ikke forhindres i at videregive oplysninger til ESMA, som ESMA har brug for til at varetage sine forpligtelser i henhold til denne forordning.« «

»17.   Artikel 26 og 27 affattes således:

»…

Artikel 27

Udveksling af informationer

(2)

ESMA videregiver til de kompetente myndigheder, der er ansvarlige for tilsynet med de virksomheder, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, medlemsstaternes centralbanker, Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank i deres egenskab af pengepolitiske myndigheder, Det Europæiske Råd for Systemiske Risici, og eventuelt andre myndigheder i medlemsstaterne, der er ansvarlige for tilsynet med betalings- og afviklingssystemer, (videregive) de fortrolige oplysninger, der er nødvendige for, at de kan udføre deres opgaver. Samtidig må sådanne myndigheder eller organer ikke forhindres i at videregive oplysninger til ESMA, som ESMA har brug for til at varetage sine forpligtelser i henhold til denne forordning. « «

Begrundelse

Se afsnit 8 i udtalelsen

Ændringsforslag 6

Bilag I, nr. 3, til forordningsforslaget (ny)

Ingen tekst

»3.

I del II i afsnit E, affattes nr 1 således:

»1.

hver sjette måned:

a)

oplysninger om historiske misligholdelsesrater for dets kreditvurderingskategorier med sondring efter udstedernes væsentligste geografiske områder, og om hvorvidt misligholdelsesraterne for disse kategorier har ændret sig i tidens løb, og

b)

oplysninger om kreditvurderinger, som det har udstedt i løbet af en given indberetningsperiode, opdelt således at der vises: (i) kreditvurderinger som en vurderet enhed eller en tilknyttet tredjepart har anmodet om, og (ii) uopfordrede kreditvurderinger sammen med oplysninger, der angiver andelen af disse uopfordrede kreditvurderinger, der var højere end, lig med eller lavere end de pågældende kreditvurderinger, der er udstedt af kreditvurderingsbureauet og udpeget af en vurderet enhed eller en tilknyttet tredjepart.«

…«

Begrundelse

Se afsnit 6 i udtalelsen

Ændringsforslag 7

Bilag II til forordningsforslaget

»Følgende bilag III indsættes i forordning (EF) nr. 1060/2009:

SANKTIONER

Overtrædelser

I.   Overtrædelser i forbindelse med interessekonflikter samt organisatoriske krav eller driftskrav

(w)

Kreditvurderingsbureauet overtræder bestemmelserne i artikel 8a, stk. 2, litra b), hvis det ikke hvert år foretager vurderinger af mindst 10 % af de strukturerede finansielle instrumenter, som det har anmodet om at få adgang til oplysninger om på udstederens eller den tilknyttede tredjeparts websted.

…« «

»Følgende bilag III indsættes i forordning (EF) nr. 1060/2009:

SANKTIONER

Overtrædelser

I.   Overtrædelser i forbindelse med interessekonflikter samt organisatoriske krav eller driftskrav

(w)

Kreditvurderingsbureauet overtræder bestemmelserne i artikel 8a, stk. 2, , hvis det i et bestemt kalenderår benyttede adgang til oplysninger om mere end 10 strukturerede finansielle instrumenter på et eller flere websteder stillet til rådighed i henhold til artikel 8a, stk. 2, men ikke foretog vurderinger af mindst 10 % af de strukturerede finansielle instrumenter, som det benyttede adgang til oplysninger om

…« «

Begrundelse

Se afsnit 5 i udtalelsen


(1)  Fed skrift i brødteksten angiver, hvor ECB foreslår indsættelse af ny tekst. Gennemstregning af tekst angiver, hvor ECB foreslår, at tekst udgår.


Top