Umetnost in kultura v ECB

Evropska unija se ponaša z bogato kulturno raznolikostjo, ki izhaja iz tradicij posameznih držav in regij. V ECB si prizadevamo to umetniško in kulturno raznolikost spodbujati z raznimi dogodki in pobudami.

Luminale 2018

Veseli nas, da bomo sodelovali v letošnji prireditvi Luminale in pri tem severno pročelje zgodovinske stavbe Grossmarkthalle spremenili v velikansko animirano galerijo ulične umetnosti.
Tako bodo našo stavbo v času med 18. in 23. marcem preplavili barve in gibanje, za kar bosta poskrbela Urbanscreen, umetniški kolektiv in kreativno podjetje iz Bremna, ter Andreas Preis, priznani ilustrator, ki trenutno živi in dela v Berlinu.

Več o dogodku Luminale 2018
Fotografije z dogodka

Kulturni dnevi

Kulturni dnevi ECB so priložnost, da se poklonimo motu Evrope »združena v raznolikosti«. Vsako leto je v središču prireditve druga država članica Evropske unije.
Po sledeh »Navdihujoče Španije« iz lanskega leta se bo v okviru Evropskih kulturnih dni letos predstavila Litva s svojimi izjemnimi kulturnimi dosežki.

Več


Umetniška zbirka ECB

Drugi obiski

Umetniška zbirka ECB obsega okoli 450 slik, risb, fotografij, kipov in umetniških predmetov. Poudarek je na sodobni umetnosti.

Kmalu si boste lahko prišli ogledat nekatera od razstavljenih del. Informacije o tem, kako lahko rezervirate ogled umetniške zbirke, bodo objavljene še letos.