Artă și cultură la BCE

Uniunea Europeană este expresia unei mari bogății de culturi, care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. BCE se angajează să promoveze această diversitate artistică și culturală prin intermediul evenimentelor și inițiativelor sale.

Luminale 2018

Avem plăcerea de a participa la ediția din acest an a Luminale, eveniment pe durata căruia fațada nordică a clădirii noastre istorice Grossmarkthalle se va transforma într‑o imensă galerie de artă stradală animată.
În perioada 18-23 martie, clădirea noastră va fi inundată de culoare și mișcare grație Urbanscreen, colectiv de artiști și companie de creație din Bremen, precum și lui Andreas Preis, ilustrator de renume stabilit, în prezent, la Berlin.

Mai multe informații despre Luminale 2018
Fotografii de la eveniment

Zilele culturale

Zilele culturale ale BCE oferă ocazia de a sărbători „unitatea în diversitate” a Europei. În fiecare an, acest eveniment este dedicat unui alt stat membru al Uniunii Europene.
După „Inspiring Spain” din 2017, Zilele culturale europene din acest an vor aduce în prim-plan realizările culturale remarcabile ale Lituaniei.

Mai mult


Colecția de artă a BCE

Alte vizite

Colecția de artă a BCE include aproximativ 450 de tablouri, desene, fotografii, sculpturi și obiecte de artă, cu accent pe arta contemporană.

În curând, veți putea vedea o parte dintre lucrările expuse. Informații cu privire la modul în care pot fi făcute rezervări pentru vizitarea colecției de artă vor fi disponibile în cursul acestui an.