Kunst en cultuur bij de ECB

De Europese Unie vormt een rijke en gevarieerde verzameling culturen met tradities uit de afzonderlijke landen en regio's. Bij de ECB streven wij ernaar deze verscheidenheid aan kunsten en culturen uit te dragen door middel van door ons georganiseerde evenementen en initiatieven.

Luminale 2018

Wij zijn verheugd aan de Luminale van dit jaar deel te nemen door de gevel aan de noordzijde van onze historische Grossmarkthalle in een gigantische straatkunstgalerie met animaties om te toveren.
Van 18 tot en met 23 maart baadt ons gebouw in kleur en beweging dankzij Urbanscreen, een kunstenaarscollectief en creatief bedrijf uit Bremen, en Andreas Preis, een bekende illustrator die momenteel in Berlijn woont en werkt.

Meer over Luminale 2018
Foto's van het evenement

Culturele Dagen

De Culturele Dagen van de ECB zijn een goede manier om het motto van Europa, "In verscheidenheid verenigd", te vieren. Elk jaar staan zij in het teken van een andere lidstaat van de Europese Unie.
Volgend op het "Inspirerend Spanje"-programma in 2017 tonen de Europese Culturele Dagen van dit jaar de bijzondere culturele prestaties van Litouwen.

Kom meer te weten


De kunstcollectie van de ECB

Overige bezoeken

De kunstcollectie van de ECB bestaat uit zo'n 450 schilderijen, tekeningen, foto's, beeldhouwwerken en andere kunstobjecten. De nadruk ligt op hedendaagse kunst.

U kunt binnenkort een tentoonstelling van een aantal van deze werken bezoeken. De informatie over hoe u een bezoek aan de kunstcollectie kunt boeken komt later dit jaar beschikbaar.